2019-01-03

NONI

Noni är en frukt som växer på varmare breddgrader i Franska Polynesien, främst på Tahiti och dess närliggande öar. Det finns berättelser om hur människor i Franska Polynesien traditionellt använt sig av frukten, både invärtes och utvärtes i över 2000 år. Gamla texter förklarar hur noni balanserar, stabiliserar och ger kroppen harmoni. Med hjälp av modern forskning och teknik finns nu frukten med alla dess viktiga beståndsdelar att tillgå som 100 procent ren dryck.

1996 fick två näringsforskare höra talas om en unik frukt som bara växte nära ekvatorn och som kallades Noni -Morinda Citrifolia.

De besökte Tahiti och fick veta att platsen hade de bästa förutsättningarna för Nonifrukten med den mineralrika vulkaniska jorden, rena vattnet och luften och den orörd naturen i en tropisk miljö.

Forskarna insåg vilken gåva de hade mött och bestämde sig för att starta ett företag kring detta och göra den känd för övriga världen.

Idag driver Morinda världens första och största Noniföretag med egna fabriker, laboratorium och universitet, och är dessutom världsledande inom forskning kring frukten Noni.

https://morinda.com/3151366/sv-se/shop